135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Tiraspol la un concert comun, organizat cu susţinerea Uniunii Europene
Vizualizari:

135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Tiraspol la un concert comun, organizat cu susţinerea Uniunii Europene

135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, printre care 95 de copii, au participat la Tiraspol la un concert comun, organizat cu susţinerea Uniunii Europene.

Cor de copii, muzică rock, orchestră simfonică – oricare dintre ele ar da fiori spectatorilor.

Vineri toate au fost adunate pe o scenă ca să creeze o atmosferă cu adevărat electrizantă.

Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, s-a lărgit pentru o seară cu 10 interpreţi din stânga Nistrului.

Corul Firicel de la Tiraspol şi-a unit forţele cu corul Sonor de la Chişinău într-o singură voce puternică, în stare să aprindă orice spirit.

Iar şapte solişti din regiune, acompaniaţi de instrumentişti şi copii, au interpretat piese celebre ale unor trupe legendare, precum Queen, Nirvana, BI-2, The Scorpions, Beatles şi altele.

Acestea au fost ingredientele concertului Rock Symphony, care a avut loc la Tiraspol, şi care a avut ca scop să adune împreună muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului. Spectacolul s-a desfăşurat în cadrul turneului Music Connecting People, organizat de Moldovan National Youth Orchestra (MNYO).

În perioada septembrie – octombrie 2019, MNYO a susţinut concerte şi flash-mob-uri muzicale în mai multe localităţi din stânga Nistrului - Tîrnăuca, Carmanova, Rîbniţa, Ofatinţi, Dubăsari, Raşcov şi Camenca - pentru circa 1000 de spectatori.

În lunile iunie şi iulie 2020 urmează să aibă loc alte două mari concerte.  În total, turneul va avea un parcurs de 2 500 km şi va reuni peste 100 de instrumentişti din Moldova, precum şi din Uniunea Europeană, SUA, Rusia şi Ucraina.

Uniunea Europeană sprijină desfăşurarea acestor activităţi prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Scopul programului este apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte de dezvoltare comune.
Similare
RECOMANDĂRI