Andrei Năstase îi cere preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de externe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase îi cere preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de externe

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase cere demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi. Reacţia lui Năstase vine după ce ministrul de Externe a declarat acum câteva zile că războiului de pe Nistru i-au pus capăt ruşii care, prin intervenţia lor, nu au făcut decât să oprească vărsarea de sânge.

„Astăzi, aflându-se în satul Ustia, raionul Dubăsari, la una din întâlnirile sale cu oamenii, Andrei Nastase a cerut demisia neîntârziată a ministrului de externe Aureliu Ciocoi, pentru grava ofensă adusă veteranilor războiului de pe Nistru, dar şi tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, prin declaraţiile sale iresponsabile, sinonime cu trădarea de patrie,” se arată într-un comunicat emis de PPDA.

Potrivit comunicatului, Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.

Năstase consideră că prin această declaraţie „nesăbuită Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor.”

Andrei Năstase îi cere preşedintelui Dodon să-l demită imediat pe ministrul de externe, în cazul în care acesta nu-şi va da demisia de onoare.

Menţionăm că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, consideră că “armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge”.

Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator.

Reacţia prim-ministrului Ion Chicu referitor la protestul veteranilor: Vor fi identificate soluţii de rezolvare.

Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare.

Anatol Ţăranu: Actuala guvernare în frunte cu Igor Dodon provoacă acum un război intern în Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI