ANI va verifica averea procurorului general-adjunct Ruslan Popov
Vizualizari:

ANI va verifica averea procurorului general-adjunct Ruslan Popov

Procuratura Generală a trimis o sesizare către Autoritatea Naţională de Integritate cu privire la averea adjunctului procurorului general, Ruslan Popov. Astfel, ANI confirmă că s-a sesizat şi a iniţiat controlul privind respectarea regimului juridic al averilor în privinţa lui Ruslan Popov.

La moment, inspectorul de integritate se află în procedura de acumulare a materialului probator, fiind solicitate în acest sens materiale şi din cadrul Procuraturii Générale, anunţă ANI.

Sesizarea a fost întocmită, după ce anticoruptie.md a scris că procurorul general-adjunct Ruslan Popov şi-a organizat în mai puţin de patru ani o afacere de perspectivă în domeniul agriculturii, pe care a înregistrat-o pe numele tatălui său, un simplu pensionar din satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni. Omul legii nu recunoaşte că afacerea îi aparţine, în schimb declară că este ajutat de părinţii pensionari, care întreaga viaţă au avut un trai modest. Oamenii din sat şi chiar angajaţii susţin că afacerea este a procurorului.  

„Dacă a apărut informaţia în mass media, pentru a evita orice tălmăciri, aberaţii, noi ne-am adresat la instituţia competentă”, a declarat astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo.

La 6 decembrie 2019, când Ruslan Popov a fost numit în funcţia de procuror general- adjunct, Alexandr Stoianoglo a fost întrebat despre suspiciunile legate de averea lui Ruslan Popov. Stoianoglo însă, declara atunci că a verificat toate aceste suspiciuni şi a decis totuşi să îl propună pe domnul Popov drept adjunctul său.

„Am înţeles că informaţia asta de multe ori a fost verificată şi nu a fost confirmată”, spunea atunci Alexandr Stoianoglo.
 
Similare
RECOMANDĂRI