Dodon vrea să acorde Tiraspolului garanţii, împuterniciri şi autonomie largă. Reacţia separatiştilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dodon vrea să acorde Tiraspolului garanţii, împuterniciri şi autonomie largă. Reacţia separatiştilor

Preşedintele Igor Dodon consideră că părţile trebuie să se aşeze la masa de negocieri şi să soluţioneze problema transnistreană. Despre aceasta el a declarat în cadrul intervenţiei sale săptămânale "Preşedintele răspunde", făcută publică vineri, 7 februarie.

Răspunzând la întrebările locuitorilor din stânga Nistrului, el a subliniat că "cele două maluri ale Nistrului sunt o singură ţară", iar regiunea transnistreană nu are niciun viitor fără malul drept al Nistrului.

"Trebuie să găsim o soluţie politică - să ne aşezăm şi să discutăm. Suntem gata să oferim garanţiile şi împuternicirile necesare, o autonomie largă. Nimeni nu va rezolva această problemă pentru noi - nici Rusia, nici Uniunea Europeană, nici SUA. Trebuie să ne aşezăm la masa de negocieri, să recunoaştem că avem un viitor comun şi să găsim o soluţie. Trebuie să înţelegem că nimeni nu recunoaşte independenţa Transnistriei, iar Transnistria nu are viitor separat de Moldova", a declarat Igor Dodon

El a menţionat că au fost stabilite contacte bune cu administraţia transnistreană, iar multe probleme se rezolvă.

Potrivit Ziarului de Gardă, reprezentanţii Tiraspolului au venit cu o reacţie la aceste declaraţii. „Prin inventarea unor opţiuni non-viabile pentru o „soluţionare” care nu are nicio legătură cu realitatea şi, în acelaşi timp, blocând mecanismele existente pentru găsirea unor soluţii de compromis, Chişinăul conduc, în mod deliberat, procesul de soluţionare într-un punct mort”, se spune în declaraţia respectivă.

Similare
RECOMANDĂRI