Focar de pestă porcină africană în apropiere de satul Taxobeni raionul Făleşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Focar de pestă porcină africană în apropiere de satul Taxobeni raionul Făleşti

Pesta porcină africană a fost confirmată în cazul a opt cadavre de mistreţi depistaţi în această săptămână în apropierea satului Taxobeni din raionul Făleşti. Animalele au fost arse şi înhumate, iar locul a fost dezinfectat.

Solicitat de IPN, Vitalie Carauş, şeful Secţiei sănătatea şi bunăstarea animalelor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, a spus că este o extindere a focarului de la sfârşitul lunii decembrie, din Rezervaţia naturală Pădurea Domnească, în vestul raioanelor Glodeni şi Făleşti. Satul Taxobeni este în preajma zonei de infecţie.

De la începutul anului, numărul mistreţilor găsiţi morţi în Rezervaţie a ajuns la 51. Zona se va afla în carantină pentru o perioadă de un an. Pădurea Domnească se află la hotar cu România, unde se înregistrează multe cazuri de pestă porcină, iar mistreţul este un animal care migrează, râul Prut nefiind o barieră pentru el ca să ajungă în Republica Moldova.

Focare de pestă porcină au fost înregistrate, de la începutul anului, în aproprierea satului Costuleni, raionul Ungheni şi în satul Cneazevca, raionul Leova.

Pesta africană nu este periculoasă pentru om, dar se răspândeşte repede printre porci. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt sacrificate, pentru a preveni răspândirea bolii.
Similare
RECOMANDĂRI