Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, ar avea, şi el, dublă identitate

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, ar avea, şi el, dublă identitate. Deputatul PPDA, Chiril Moţpan, spune că deţine informaţii potrivit cărora Gaburici ar deţine încă un paşaport în care i-ar fi schimbat doar numele tatălui. Dubla identitate i-ar fi fost necesară lui Gaburici pentru a scăpa de problemele pe care le-ar fi avut cu justiţia din Federaţia Rusă. Informaţia a fost catalogată drept un fals de fostul prim-ministru.

Chiril Moţpan susţine că fostul prim-ministru Chiril Gaburici ar deţine două paşapoarte, diferenţa dintre cele două acte constând doar în numele tatălui.
 
CHIRIL MOŢPAN, deputat PPDA: „Potrivit unei informaţii operative în 2015, Chiril Gaburici şi-ar fi schimbat patronimicul din Vasile în Valeriu. IDNP este acelaşi, deci există în registrul persoanelor cu cetăţenia Republici Moldova, o persoană cu 2 identităţi, deci ar putea fi vorba de Chiril Gaburici.”
 
Moţpan spune că, cel mai probabil, dubla identitate i-ar fi fost asigurată lui Gaburici pentru a scăpa de un dosar penal intentat de justiţia din Rusia.
 
CHIRIL MOŢPAN, deputat PPDA: „În 2011 a fost anunţat în căutare de către Federaţia Rusă, şi aceasta în baza unui dosar penal pentru trecerea ilegală a frontierei şi uz fals de acte.”
 
Contactat de TVR MOLDOVA, Chiril Gaburici a negat vehement aceste infomaţii.
 
Scandalul dublelor identităţi a apărut după ce în spaţiul public a ieşit la iveală faptul că fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, ar mai deţine o identitate, pe numele Vladislav Novak. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. O dublă identitate ar mai deţine şi Serghei Iaralov, om de încredere al lui Plahotniuc.    
Similare
RECOMANDĂRI