Igor Dodon promite că Plahotniuc va fi adus în cătuşe acasă. „Scopul nostru acum este să-l depistăm”
Sursa foto:cotidianul.ro Vizualizari:

Igor Dodon promite că Plahotniuc va fi adus în cătuşe acasă. „Scopul nostru acum este să-l depistăm”

Potrivit preşedintelui ţării, Igor Dodon, în prezent autorităţile Republicii Moldova lucrează la aducerea în ţară a lui Vladimir Plahotniuc. ”Scopul nostru este să-l depistăm şi să-l aducem acasă”.

Igor Dodon a declarat că se lucrează pe două filiere iar autorităţile Republicii Moldova sunt în permanent contact cu Statele Unite ale Americii, care se declară alături de Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei. Preşedintele Igor Dodon spune că aşteaptă ca Vlad Plahotniuc să fie dat în urmărire internaţională.

„Ministerul de Interne, care este responsabil de relaţiile cu Interpol, a transmis o solicitare de a fi introdus dnul Plahotniuc în căutare internaţională încă în luna octombrie”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului spune că aşteaptă ca fostul lider PDM să fie adus în cătuşe în Republica Moldova.

„Lucrăm pe două filiere. Prima ţine de darea în căutare internaţională. După ce a venit informaţia din SUA noi am cerut repetat acest lucru de la INTERPOL. Scopul nostru este să-l depistăm şi să-l aducem acasă. A doua filieră este relaţiile bilaterale Republica Moldova-SUA-Marea Britanie şi alte ţări, unde noi am solicitat detalii şi muncim separtat, suntem în contact permanent cu partenerii noştri din SUA,” a declarat preşedintele Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate pe lângă preşedinte.

Fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc nu va mai putea primi viza SUA. Conform unei decizii luate de secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, Vlad Plahotniuc este declarat neeligibil pentru viză.

Menţionăm că Vlad Plahotniuc are interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein până în 2029.

Recent, s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deţine dublă identitate în Republica Moldova. CNA a anunţat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Vlad Plahotniuc  deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Similare
RECOMANDĂRI