Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ludovic Orban merge în Parlament cu aceiaşi miniştri şi cu un program de guvernare aproape neschimbat. PSD: O mascaradă!

Ludovic Orban merge din nou în Parlament, cu aceeaşi listă de miniştri şi cu un program de guvernare aproape identic cu cel iniţial. "O mascaradă", acuză PSD, care a sesizat astăzi Curtea Constituţională. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu spune că partidul său este pregătit pentru orice fel de alegeri şi nu va încerca să blocheze procedurile din parlament pentru votul de investitură a guvernului.

Lista cabinetului Orban II a fost aprobată ieri de conducerea PNL şi a fost depusă pentru a începe procedurile de investitură. Este doar o formalitate, pentru că liberalii rămân consecvenţi obiectivului de a declanşa anticipate şi nu îşi vor vota propriul guvern.

PSD nu pare să aibă de gând să tergirverseze calendarul anticipatelor. Social-democraţii au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituţională, dar nu vor aştepta verdictul ca să programeze votul pentru cabinetul Orban II în Parlament, deşi au majoritate în birourile permanente.

Marcel Ciolacu a admis că mai mulţi social-democraţi s-au declarat în favoarea anticipatelor şi au susţinut că PSD trebuie să fie pregătit pentru orice fel de alegeri.

Strategia concretă pentru săptămânile viitoare va fi stabilită într-o nouă şedinţă a conducerii partidului, pe 19 februarie.

Similare
RECOMANDĂRI