MAE: Nu sunt români diagnosticaţi cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAE: Nu sunt români diagnosticaţi cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess

Printre persoanele aflate pe nava de croazieră Diamond Princess diagnosticate cu coronavirus nu sunt români, anunţă MAE.

Întrebaţi dacă printre ultimele persoane infectate aflate la bordul navei de croazieră Diamond Princess sunt şi români, reprezentanţii MAE au răspuns că nu ştiu despre aşa ceva.

Potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii misiunii diplomatice, până la acest moment nu au fost identificaţi cetăţeni români printre persoanele ale căror rezultate medicale au confirmat prezenţa coronavirusului, au informat reprezentanţii MAE.

Alte 60 de persoane care se află pe nava de croazieră Diamond Princess au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus şi, astfel, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 130, a relatat, luni, presa locală. Conform sursei citate, naţionalitatea acestora nu a fost confirmată, însă la bordul navei se află şi români.

Oamenii aflaţi pe navă au fost rugaţi să stea în aer liber pentru scurt timp şi să poarte măşti, mai scrie presa locală.

La bordul navei se află şi 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti.

În a doua jumătate a lunii ianuarie, un bărbat în vârstă de 80 de ani, din Hong Kong, a zburat în Japonia, iar aici s-a îmbarcat pe nava de croazieră Diamond Princess. Vasul de croazieră a ajuns pe 25 ianuarie la Hong Kong, unde pacientul a debarcat. Pasagerii au fost rugaţi să rămână în camerele lor până când vor fi testaţi, au transmis autorităţile, precizând că ar putea dura ceva timp până se încheie acest proces.

Similare
RECOMANDĂRI