Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Parlamentul de la Moscova a confirmat astăzi numirea fostului şef al Serviciului fiscal rus în funcţia de premier

Parlamentul de la Moscova a confirmat astăzi, prin vot, numirea fostului şef al Serviciului fiscal rus, Mihail Mişustin, în funcţia de premier. Mişustin a fost propus ieri de preşedintele rus, Vladimir Putin, după demisia guvernului condus de Dmitrii Medvedev.

Pentru Mihail Mişustin au votat 383 de parlamentari în timp ce 41 s-au abţinut. Niciun deputat nu a votat împotrivă. Înainte de a fi confirmat în funcţie, Mişustin, a promis să schimbe în bine situaţia economică a ţării.

MIHAIL MIŞUSTIN, premierul Rusiei: „Preşedintele (n.r. Vladimir Putin) a însărcinat guvernul să fie responsabil pentru dezvoltarea ţării, pentru asigurarea creşterii economice şi pentru crearea de noi locuri de muncă. Este baza unei politici sociale eficiente şi, bineînţeles, fără ritmul ridicat de dezvoltare economică, dezvoltarea socială a ţării noastre va trena."

Mihail Mişustin, are 53 de ani şi lucrează de 20 de ani în guvernul de la Moscova. Din 2010 a condus Serviciului fiscal de stat şi e considerat om de încredere al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Guvernul rus, în frunte cu premierul Dmitrii Medvedev, şi-a dat demisia ieri, la scurt timp după ce Putin a propus organizarea unui referendum pentru a spori împuternicirile Parlamentului. Propunerea lui Putin de a schimba Constituţia e văzută de analişti ca o mişcare politică ce i-ar permite liderului de la Kremlin să-şi consolideze puterea şi după anul 2024. Observatorii politici spun, totodată, că noul premier al Rusiei nu va fi independent în acţiunile sale, iar puterea de decizie în administrarea statului va fi, în continuare, în mâinile preşedintelui Putin.

Comentând înlocuirea guvernului de la Moscova, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a arătat convins că relaţiile cu Rusia nu se vor schimba. El a adăugat că nici împrumutul de 500 de milioane de dolari, promis de Rusia Republicii Moldova, nu va fi blocat.
Similare
RECOMANDĂRI