Parteneriat între Universitatea de Stat din Chişinău şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
Sursa foto:Diez.md Vizualizari:

Parteneriat între Universitatea de Stat din Chişinău şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

O delegaţie a Universităţii de Stat din Moldova, constituită din prorectori, decani, prodecani, şefi de departamente, a participat la o şedinţă de lucru cu omologii lor din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi.

La întâlnire a fost discutată problema elaborării şi implementării proiectului cu privire la iniţierea programelor de studii cu diplomă dublă, scrie Infoprut.

„Scopul vizitei constă în consolidarea relaţiilor de parteneriat axate pe conjugarea eforturilor în vederea oferirii oportunităţilor de formare profesională în domeniile matematică, informatică, chimie, tehnologii chimice, fizică, biologie, geografie, relaţii internaţionale, administrare publică pentru tinerii din Republica Moldova şi România, precum şi diversificarea activităţilor privind consolidarea şcolilor ştiinţifice, prin atragerea şi valorificarea potenţialului celor mai buni absolvenţi ai liceelor din cele două ţări”, a menţionat prof. univ., dr. hab. Florentin Paladi, prorectorul pentru activitatea ştiinţifică a USM.

Atât în şedinţa plenară, cât şi în cadrul întrevederilor de lucru ale echipelor de specialişti din domeniile vizate, s-a pus accentul pe identificarea oportunităţilor de organizare a programelor comune de studii, care vor fi oferite de USM şi UAIC începând cu anul curent de admitere.

„Activitatea în comun a echipelor USM şi UAIC a scos în evidenţă faptul că programele de studii şi parcursul academic propus de aceste instituţii de învăţământ superior sunt similare, pe alocuri practic identice, ceea ce confirmă o data în plus că viziunea şi concepţia formării viitorilor specialişti, contextul ştiinţifico-didactic, condiţiile şi rigorile privind calitatea studiilor sunt la fel. Această situaţie favorizează conjugarea eforturilor orientate spre oferirea studiilor de calitate în domeniile vizate”, a precizat prof. univ., dr. hab. Otilia Dandara, prorectorul pentru activitatea didactică a USM.

Acestă întrevedere de lucru este o continuare a acţiunilor de consolidare a parteneriatului ştiinţifico-didactic iniţiat de către rectorul Universităţii de Stat din Moldova, prof. univ., dr. hab. Gheorghe Ciocanu, şi rectorul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, prof. univ., dr. Tudorel Toader, în cadrul consorţiului Universitaria şi CUMRU.

Colaborarea dintre USM şi UAIC este una solidă, partea ieşeană manifestându-şi şi de această dată deschiderea spre iniţierea şi susţinerea proiectelor în comun, partea chişinăuiană exprimându-şi siguranţa că acestea vor fi implementate şi se vor desfăşura cu succes.

Similare
RECOMANDĂRI