Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe numele Adrianei Beţişor şi al lui Andrei Băieşu, doi dintre procurorii care au investigat dosarul furtului miliardului, a fost pornit un dosar penal

Pe numele Adrianei Beţişor şi a lui Andrei Băieşu, doi dintre procurorii care au investigat dosarul furtului miliardului, a fost pornit un dosar penal pentru abuz în serviciu şi escrocherie. Anunţul a fost făcut de procurorul general. Alexandr Stoianoglo a ezitat să spună concret ce anume au făcut ilegal cei doi procurori.

Procurorul Adriana Beţişor a ajuns în vizorul opiniei publice, în special, după ce a instrumentat dosarul privind frauda bancară, dar şi cel al fostului premier Vlad Filat. Andrei Băieşu este procurorul care a reprezentat statul în dosarul lui Veaceslav Platon. Cei doi procurori sunt bănuiţi de abuz în serviciu şi escrocherie. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că, de fapt, mai mulţi procurori sunt vizaţi în dosare, însă a evitat să divulge numele acestora.

„În Procuratura Generală în perioada actuală sunt câteva dosare penale. Eu nu vreau să divulg familia procurorilor implicaţi în aceste dosare, dar eu confirm că sunt asemenea dosare penale”, a spus ALEXANDR STOIANOGLO, procurorul general al Republicii Moldova

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a confirmat că şi deputatul democrat Sergiu Sîrbu este vizat într-un dosar penal.  Acesta ar fi fost pornit acum 3 luni, de către procurorul general interimar Dumitru Robu. Stoianoglo spune că nu cunoaşte deocamdată detalii din acest dosar.
 
„În privinţa lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar Robu, despre acest dosar eu am făcut cunoştinţă recent, alaltăieri. Acest dosar a fost la Procuratura Anticorupţie şi noi nu ne-am amestecat în dosarele care le investighează această procuratură, ca să nu fiu învinuit că ma amestec în activiatea Procuraturii Anticorupţie”, a spus ALEXANDR STOIANOGLO.

Ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, Sergiu Sîrbu a spus că va merge săptămâna viitoare la Procuratură pentru a oferi informaţii.

 
Similare
RECOMANDĂRI