Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 350 de amatori de sport au alergat 10 km printre butoaie şi sticle cu vin, la o adâncime de 80 de metri sub pământ

Peste 350 de amatori de sport din Republica Moldova dar şi din alte 19 state ale lumii s-au aventurat într-o competiţie neobişnuită. Au alergat 10 kilometri printre butoaie şi sticle cu vin. Traseul a fost inedit şi s-a alergat la o adâncime de 80 de metri sub pământ. (in cramele de la Milesti) La sosire,  sportivii au fost întâmpinaţi cu plăcinte tradiţionale şi vin fiert.

Entuziasmaţi şi plini de energie, sportivii s-au pregătit cu atenţie. Au ales cel mai bun echipament pentru a face faţă frigului iar înainde de competiţie  au dansat hora şi au făcut exerciţii de încălzire.
 
După ce sportivii s-au aliniat, s-a dat startul.

Participanţii au avut de alergat 10 kilometri, pe afară dar mai ales prin galeriile subterane, printre butoaiele cu vin. Nu au lipsit lanternele pentru a se putea orienta prin cramă.


IRINA MIHAILICI, reporter TVR Moldova:  „Şi pentru ca să fie cursa mai interesantă organizatorii au pregătit diverse surprize. Un grup de tineri îi familiarizează pe sportivi cu cântecele tradiţionale, iar pe de altă parte alt grup de tineri îi susţin”.

Pentru unii alergători, competiţia a fost dificilă.

Primii la finiş au ajuns doi sportivi basarabeni. Ei spun că s-au antrenat mult timp pentru a obţine primul loc.

Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova a alegat şi el, cot la cot cu cei mai buni sportivi.

La competiţie au participat şi zeci de turişti, impresionaţi de ideea de a alerga într-o cramă. Şi vinul a fost pe gustul turiştilor.

Evenimentul "Wine Run" este la cea de-a doua ediţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI