Vizualizari:

Premierul Ludovic Orban: Voi propune numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că va transmite preşedintelui Klaus Iohannis demisia lui Victor Costache din funcţia de ministru al Sănătăţii, pentru ca şeful statului să emită decretul de revocare. Orban a precizat că va propune numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii.

Decretele pentru demisia lui Costache şi numirea lui Nelu Tătaru ca ministru al Sănătăţii au fost trimise la Palatul Cotroceni. Potrivit unor surse, el ar urma să depună jurământul astăzi.

Declaraţii Ludovic Orban:

- În cursul acestei dimineţi domnul ministru Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţîi, din motive personale şi profesionale.

-  Am luat act de această demisie şi îi voi transmite preşedintelui României Klaus Iohannis pentru a putea să se emită decretul e revocare.

- Aproape cinci luni de zile, Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care îl conduc.

- Am făcut echipă şi împreună am luat o serie de decizii importante, benefice pentru sistemul medical.

-  Regret demisia domnului ministru. Pe de altă parte, o înţeleg şi îi mulţumesc pentru bună colaborare.

- În ceea ce priveşte funcţia de ministru al Sănătăţîi, îi voi propune domnului Iohannis pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul secretar de stat, Nelu Tătaru

- Domnul secretar de stat face parte din echipa de la MS, a fost, este şi va fi în prima linie a bătătliei contra corornavirus, deja stăpâneşte foarte bine tot planul de măsuri. Astăzi se găseşte la Suceava.

- L-am informat cu privire la intenţia mea de a-l propune ca ministru al Sănătăţii , urmând să revină în Bucureşti

- Ministerul Sănătăţii şi va creşte in continuare capacitatea de a face faţa provocărilor fără precedent ale epidemiei de corornavirus.

-Rămânem concentraţi pe toate obiectivele stabilite:

-  întărirea DSP-urilor - creşterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, asigurarea condiţiilor normale de viata cu respectarea regulilor de carantina şi izolare

- urmărim obiectivul de creştere a capacităţii de depistare a covid 19.  Institutul de Sănatate Publică a instituit un sistem de diagnosticare stabilind care sunt priorităţile de diagnosticare. Toate aceste priorităţi rămân valabile.

- urmărim în continuare dotarea spitalelor, procurarea materialelor de protecţie.

Similare
RECOMANDĂRI