R. Moldova, care este considerată cea mai săracă ţară din Europa, pe locul 105 în topul celor mai scumpe ţări pentru trai
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova, care este considerată cea mai săracă ţară din Europa, pe locul 105 în topul celor mai scumpe ţări pentru trai

Moldova, care este considerată cea mai săracă ţară din Europa, s-a situat pe locul 105 din 132 în clasamentul celor mai scumpe ţări pentru trai. Despre aceasta arată rezultatele unui studiu realizat de revista CeoWorld.

Potrivit agenţiei Infotag, Elveţia este cea mai scumpă ţară din lume. Aceaste este urmată de Norvegia, Islanda, Japonia, Danemarca, Bahamas, Luxemburg, Israel, Singapore şi Coreea de Sud.

Moldova s-a plasat între Maroc şi Rwanda. România este pe locul 99, Ucraina - pe locul 107.

Dintre ţările postsovietice, cu excepţia statelor baltice, doar Rusia şi Belarus sunt mai scumpe decât Moldova.

La capătul celălalt al clasamentului, cea mai ieftină ţară din lume este Pakistanul, urmată de Afganistan, India, Siria, Uzbekistan, Kîrgîstan şi Tunisia.

Realizatorii clasamentului au luat în calcul costurile care ţin de chirii, preţuri la alimente şi haine, taxe şi impozite, preţurile utilităţilor, internet, transport şi preţurile meselor la restaurant. Cele cinci surse majore de date folosite au fost costurile nivelului de trai, chiriile, alimentele, masa în oraş şi puterea de cumpărare.

Similare
RECOMANDĂRI