Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Slusari: Licitaţiile privind reabilitarea mai multor drumuri naţionale ar fi organizate cu încălcarea legii

Licitaţiile privind reabilitarea mai multor drumuri naţionale ar fi organizate cu încălcarea legii. Acuzaţiile grave sunt făcute la adresa ministrului Economiei şi Infrastructurii, şi vin de la vicepreşedintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Potrivit lui, aceste concursuri nu au fost anunţate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, lucru obligatoriu ce este prevăzut în legislaţia naţională.

Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, face trimitere la articolul 28 din Legea cu privire la achiziţiile publice unde e precizat că anunţurile despre licitaţii, a căror sumă a contractului de achiziţie publică e egală sau depăşeşte 90 de milioane de lei, trebuie să fie publicate în Jurnalul Oficial al UE. Acest lucru nu s-ar fi întmplat în cazul a cel puţin 4 licitaţii, printre care:

Slusari spune că i-a contact pe cei de la Ministerul Economiei pentru a clarifica situaţia. Responsabilii au declarat că ei s-au adresat celor de la Jurnalul Oficial al UE, însă au fost refuzaţi. Contactat de TVR Moldova, ministrul Economiei, Anatol Usatîi a spus acelaşi lucru dar a refuzat să facă o declaraţie de presă chiar şi telefonică. Totuşi, deputatul Alexandru Slusari nu-şi explică refuzul autorităţilor europene în contextul în care, anterior s-au mai publicat anunţuri.

În total, în acest an urmează să intre în reparaţie peste 355 de kilometri de drum. Se estimează că lucrările vor costa 5,5 miliarde de lei, bani împrumutaţi de la Federaţia Rusă, aşa cum a anunţat Ministerul Economiei şi Infrastructurii la sfârşitul lunii ianuarie. Federaţia Rusă urmează să ne acorde un credit de 300 de milioane de dolari, dar un contract în acest sens încă nu a fost semnat.
Similare
RECOMANDĂRI