Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii dau Guvernul în judecată. Aşa-zisa Zi a Victoriei de pe 9 mai, motivul tuturor relelor

Hotărârea Guvernului privind marcarea a 75 de ani de la finalul celui de-al doilea Război Mondial va fi atacată în instanţă. Membrii mişcării politice Unirea dau în judecată Executivul ţării, după aprobarea planului de acţiuni prin care urmează să fie marcată aşa-zisa Zi a Victoriei pe 9 mai. Unioniştii acuză guvernanţii că încalcă Legea Supremă şi Declaraţia de Independenţă a ţării.

Acum două zile, guvernul Chicu a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei. Potrivit documentului, militari basarabeni urmează să meargă la parada militară de la Moscova, iar în ziua de 9 mai Televiziunea Publică este obligată să prezinte emisiuni tematice. Unioniştii spun că decizia Guvernului încalcă Legea Supremă a ţării.
  
Unioniştii solicită tuturor celor implicaţi în organizarea activităţilor dedicate zilei de 9 mai să le boicoteze.
  
Potrivit planului de acţiuni elaborat de guvern, cu ocazia Zilei Victoriei, marcată pe 9 mai, urmează să fie alocate alte 195 de mii de lei pentru pentru confecţionarea medaliei jubiliare "75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial".
Similare
RECOMANDĂRI