Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vacanţele de lux, pe placul preşedintelui. în ultimii 10 ani Dodon şi-a petrecut vacanţele în mai multe staţiuni de lux din lume

Deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat doar venituri din salariu, în ultimii 10 ani preşedintele Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de vacanţe în mai multe staţiuni şi hoteluri de lux din lume. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care doar o cameră costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde a luat aceşti bani, Igor Dodon spune că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale. Poze în care preşedintele apare alături de prima doamnă şi alţi prieteni, cu care a mers în aceste vacanţe, au fost publicate de Ziarul de Gardă.

Maldive, Seychelles, Dubai sunt destinaţii de vacanţă la care majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova pot doar să viseze. Nu şi preşedintele Igor Dodon, care s-a odihnit în zone de lux, unde cheltuielile pentru cazare şi deservire se ridică la zeci de mii de euro. Despre unele vacanţe a scris chiar el pe Facebook, însă le-a tăinuit pe cele mai scumpe. Potrivit site-ului Ziarul de gardă, în 2010, când Igor Dodon era deputat în Parlament, el ar fi mers în cele puţin patru astfel de vacanţe. După ce a schiat în munţii din Austria, familia Dodon a mers să se odihnească pe plajele din Maldive. Aici, el şi soţia sa au fost cazaţi în unul din hotelurile amplasate chiar la oceanul Indian, în care costul cazării depăşeşte zece mii de lei, doar pentru o noapte. Tot în 2010, soţii Dodon, împreună cu familia fratelui actualului preşedinte şi a deputatului socialist Oleg Teterea au mers la munte în Bulgaria, dar şi în munţii Rodopi. Un an mai târziu, Igor Dodon şi soţia sa s-au bronzat pe insulele Seychelles, un alt paradis din oceanul Indian, accesibil pentru persoanele cu posibilităţi financiare generoase. Aici, un sejur cu zbor de la Chişinău, costă în prezent aproximativ 5 mii de euro. Vacanţa a continuat în Dubai, unde timp de două zile, Igor şi Galina Dodon au fost cazaţi într-un hotel care oferă unităţi de cazare chiar în preajma clădirii Burj Khalifa. În 2018 familia preşedintelui a fost cazat în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din peninsula greacă Halkidiki, care ar aparţine procurorului general al Rusiei, Iurii Ceaika. Sursele publicaţiei Ziarul de Gardă spun că vila în care a fost cazată familia prezidenţială costă chiar şi 20 de mii de euro pentru doar o noapte.
 
IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Astăzi cineva caută poze cu preşedintele în chiloţi de baie, haideţi să fim serioşi. Eu nu am spus că nu confirm. Ceea ce ţine de cheltuieli, niciodată nu au depăşit veniturile şi fiind persoană publică tot timpul am fost verificat plusurile, veniturile, cheltuielile şi aici nu este nicio problemă.”
 
În ultimii 10 ani, Igor Dodon a anunţat public că a fost în mai multe vacanţe cu familia sa. Printre destinaţiile alese au fost Italia, Spania, Croaţia Grecia, Cehia, Austria, Rusia, Turcia şi Cipru. În vara anului 2017, Igor Dodon a stârnit un val de critici după şi-a petrecut vacanţa de lux în Antalya, Turcia. El a spus, atunci, că totul a fost organizat de preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. În mai multe poze realizate pe plajele de lux, preşedintele apare alături de un fost coleg de facultate, Igor Grigoriev care, potrivit lui Dodon, este cel care a trimis imaginile jurnaliştilor.
 
IGOR DODON, preşedintele Republicii Moldova: „Cei care caută fotografii cu preşedintele trebuiau să se adreseze direct la preşedinte, dar nu să încerce să profite de supărările şi frustrările unor foşti prieteni şi colegi de facultate, aşa e viaţa, unii se mai supără, aşa s-a întâmplat şi în cazul acesta, cu persoana, respectivă, cu care am făcut studiile împreună, la aceeaşi universitate, am trăit la acelaşi cămin.”
 
Igor Grigoriev a fost coleg de partid cu Dodon în PCRM şi director al Agenţiei Proprietăţi Publice în perioada guvernării comuniste. Menţionăm că Igor Dodon a exercitat doar funcţii publice şi nu a avut niciodată vreo afacere. În 2013, familia Dodon a intrat în posesia unei case valoroase în Chişinău, pentru care ar fi luat un credit de 1,47 de milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI