Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veteranii de război nu se dau bătuţi. Aceştia cer scuze din partea ministrului de externe dar şi eliberarea lui din funcţie

Veteranii de război nu se dau bătuţi. Astăzi, dis-de-dimineaţă, au mers la Ministerul Afacerilor Externe pentru a cere din nou demisia ministrului Aureliu Ciocoi. La protest au participat aproape 20 de veterani. Ei promit că vor continua să iasă în stradă, în număr mult mai mare, dacă nu vor obţine scuze din partea ministrului de externe dar şi eliberarea lui din funcţie. Veteranii au înregistrat la Guvern şi o cerere cu proiecte de legi.

Veteranii războiului de pe Nistru spun că în 1992 s-au pierdut prea multe vieţi pentru a trece cu vederea declaraţiile ministrului Aureliu Ciocoi.

Veteranii au vrut să vorbească cu ministrul Aureliu Ciocoi dar acesta a refuzat dialogul şi a trimis ofiţerul de presă.

Veteranii propun Guvernului crearea unui departament care va gestiona direct problemele celor care au luptat pentru apărarea ţării. Veteranii cer şi indemnizaţii mai mari şi tratamente medicale în sanatorii.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Aureliu Ciocoi, preşedintele Republicii Moldova a spus că declaraţia ministrului ar fi fost interpretată greşit. Totuşi, in declaraţia sa, ministrul de Externe nu a făcut nicio referire la misiunea de pacificare.

Veteranii cer cu insistenţă şi o discuţie cu premierul Ion Chicu. Ei au înregistrat azi o cerere la Primărie pentru a organiza un protest pe 2 martie, de Ziua Memoriei.
Similare
RECOMANDĂRI