VIDEO. Furtuna Ciara a blocat nordul Europei. MAE a emis o atenţionare de călătorie în Marea Britanie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Furtuna Ciara a blocat nordul Europei. MAE a emis o atenţionare de călătorie în Marea Britanie

O furtună violentă a dat peste cap traficul aerian şi maritim din nordul Europei. Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie în Marea Britanie din cauza fenomenului meteorologic Ciara, iar compania Tarom a anulat două zboruri, spre şi de la Londra. De altfel, până acum furtună a produs cele mai multe pagube în regat.


În Marea Britanie, vânturile puternice depăşesc la rafală viteză de 100 de kilometri pe ora aşa că nu e de mirare că valurile lovesc furioase faleza. Asta nu i-a împiedicat pe mulţi britanici să se ducă în porturi ca să vadă, şi eventual să şi filmeze, natură dezlănţuită.

Meteorologii din Marea Britanie au emis cu 24 de ore înainte un cod portocaliu de vânt pentru Anglia şi Ţara Galilor, dar companiile de zbor au hotărât să anuleze mai multe curse abia azi dimineaţă.

Aşa se face că mii de călători au rămas blocaţi prin aeroporturile din nordul Europei şi numai cum este şi cazul pasagerilor din aeroportul internaţional belgian Zaventem din apropiere de Bruxelles. Cei care au rămas acasă, deşi alertăţi de buletinele meteo, au ieşit la o plimbare ca să simtă vântul puternic adus de Chira pe propria piele.

De la distanţă şi prin ochiul unei camere de luat vederi, imaginea mării agitate poate fi frumoasă. În realitate, autorităţile maritime din nordul Europei sunt în alertă maximă pentru că se tem de o creşterea bruscă a nivelului apei.

Marea Britanie este cea mai afectată până acum de furtuna Chira. Nu numai traficul aerian şi maritim a fost perturbat ci şi cel feroviar. Se circulă cu greutate şi pe şosele, în cazul în care acestea nu au fost blocate de arborii căzuţi pe carosabil.

Similare
RECOMANDĂRI