VIDEO. Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Victor Catan: Igor Dodon ar trebui condamnat pentru trădare

​​​​​​​La aproape 28 de ani de la izbucnirea conflictului transnistrean, Igor Dodon lărgeşte numărul veteranilor, dar nu a celor care ne-au apărat, dar a celor care ne-au ucis oamenii. Declaraţia îi aparţine lui Victor Catan, general-maior de poliţie.

„În ultimul timp s-au activat foarte intens organizaţiile de veterani care erau loiale partidului socialist, au apărut noi combatanţi necunoscuţi, participanţi ai războiului de pe Nistru, pe care nimeni nu îi cunoaşte, care au fost chemaţi lângă Guvern pentru a lărgi numărul veteranilor loiali partidului socialist, prin oferirea de indemnizaţii,” a declarat Victor Catan în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit lui Catană, cei care au luptat contra Republicii Moldova în războiul de pe Nistru, acum sunt slaviţi şi, mai mult, crează o armată căzăcească în Republica Moldova.

„Nişte ofiţeri de ai noştri au fost chemaţi la o conferinţă a cazacilor din Ucraina, care au participat în Războiul de pe Nistru de partea separatiştilor în Dubăsari şi care au ucis oamenii, şi au primit grade de general. Aceşti oameni creează o armată căzăcească în Republica Moldova. Ei sunt comandanţi de oşti a cazacilor în Republica Moldova,” a mai spus Victor Catan.

Cât ţine despre viitorul statului nostru, Victor Catan este de părerea că dacă Igor Dodon primeşte şi al doilea mandat de preşedinte, Republica Moldova riscă să se transforme într-o gubernie a Federaţiei Ruse.

„Dacă Igor Dodon va câştiga un al doilea mandat de preşedinte Republica Moldova riscă să se transforme într-o gubernie a Federaţiei Ruse iar la Chişinău va fi un monument al cazacilor care au luptat împotriva noastră. Este o dramă. Preşedintele şi toţi care îl urmează acceptă separatismul şi promovează o politică antinaţională,” a spus Victor Catan.

Menţionăm că ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, consideră că “armata rusă nu a făcut altceva decât să aplaneze conflictul din 1992 de pe Nistru şi să oprească vărsările de sânge”.

Veteranii Războiului din 1992 cer demisia lui Aureliu Ciocoi: Cel care a iniţiat războiul a fost prefăcut în pacificator.

Anatol Ţăranu: Actuala guvernare în frunte cu Igor Dodon provoacă acum un război intern în Republica Moldova.

Urmăriţi întreaga emisiune aici:

Similare
RECOMANDĂRI