Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

135 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la concertul Rock Symphony

135 de muzicieni, printre care 95 de copii, de pe ambele maluri ale Nistrului, au participat la concertul Rock Symphony, organizat la Tiraspol. Piese celebre ale unor trupe legendare au fost interpretate special pentru publicul din regiunea transnistreană. Evenimentul a fost organizat de Moldovan National Youth Orchestra, cu sprijinul Uniunii Europene.

Cu această ocazie, componenţa Moldovan National Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, s-a completat, pentru o seară, cu încă 10 instrumentişti din stânga Nistrului. Corurile de copii "Firicel", de la Tiraspol, şi "Sonor", de la Chişinău, au interpretat împreună mai multe piese.

Alţi şapte interpreţi din regiunea transnistreană au cântat piese cunoscute ale trupelor Queen, Nirvana, BI-2, The Scorpions şi Beatles.

Concertul s-a desfăşurat în cadrul turneului Music Connecting People, organizat de Moldovan National Youth Orchestra. În perioada septembrie – octombrie 2019, orchestra condusă de Andriano Marian a organizat concerte şi flash-mob-uri muzicale în mai multe localităţi din stânga Nistrului, pentru circa 1000 de spectatori.
Similare
RECOMANDĂRI