A fost lansat concursul „Marca comercială a anului” şi „Premiul în domeniul calităţii”. Cine se poate înscrie
Sursa foto:Bizlaw Vizualizari:

A fost lansat concursul „Marca comercială a anului” şi „Premiul în domeniul calităţii”. Cine se poate înscrie

Antreprenorii se pot deja înscrie în concursurilor ”Marca comercială a anului 2019” şi ”Premiul pentru realizări în domeniul calităţii 2019”. Competiţiile sunt organizate de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova şi cu implicarea Centrului Naţional Anticorupţie.

La ediţia din acest an a concursului ”Marca comercială a anului 2019” pot participa întreprinderi şi organizaţii cu diverse forme de proprietate, persoane juridice înregistrate în Republica Moldova, precum şi persoane fizice care produc bunuri materiale şi/sau prestează servicii pe teritoriul Republicii Moldova, scrie bizlaw.md.

La concurs se admit doar mărcile comerciale (naţionale şi străine) care la momentul depunerii cererii de participare sunt înregistrate şi valabile pe teritoriul Republicii Moldova, conform legislaţiei în vigoare.

Ediţia curentă a concursului are în total 12 nominalizări şi 11 categorii la care pot aplica pretendenţii la cele mai onorifice distincţii oferite pentru rezultate remarcabile dovedite:

  • Nominalizările conform criteriilor de consum: ”Aprecierea consumatorilor” şi ”Marcă locală”;
  • Nominalizările conform criteriilor de profesionalism: ”Debutul Anului”; ”Export”; ”Inter”; ”Marca Comercială Responsabilă Social”; ”Marcă  Consacrată”; ”Reputaţie şi Încredere” (nominalizare închisă); ”Rebranding”; ”Femeia în Afaceri”; ”Liderul Anului”; ”Contribuţie Importantă la Dezvoltarea Durabilă”; ”Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat” şi ”IMM-ul Favorit al Anului”.

Participanţii vor concura pentru premiul mare – Mercuriul de Aur, medaliile de aur, de argint şi de bronz.

Totodată, ”Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor şi serviciilor este acordat anual pe bază de concurs companiilor şi organizaţiilor cu diverse forme de proprietate, persoane juridice/fizice înregistrate în Republica Moldova, care produc bunuri materiale şi/sau prestează servicii pe teritoriul ţării, pentru obţinerea unor rezultate semnificative în domeniul calităţii produselor şi serviciilor, asigurarea siguranţei acestora, precum şi pentru punerea în aplicare a managementului calităţii.

La concurs pot participa:

  • întreprinderi micro şi mici cu numărul angajaţilor de până la 49 de persoane şi suma anuală a veniturilor de la vânzări de până la 25 mil. lei;
  • întreprinderi medii cu numărul angajaţilor între 49 şi 249 de persoane şi suma anuală a veniturilor de la vânzări până la 50 mil. lei;
  • întreprinderi mari cu numărul angajaţilor de peste 249  (cu excepţia întreprinderilor pe poziţii de monopol natural) şi cifra de afaceri anuală netă depăşind 50 mil. lei;
  • întreprinderile ce deţin o poziţie de monopol natural şi cele declarate dominante pe pieţe relevante.

Participanţii vor fi premiaţi după următoarele criterii: rezultatelor performante de o calitate înaltă; creşterea valorii create pentru consumator; gestionarea activităţii bazate pe orientare strategică, stimulare şi responsabilitate; crearea parteneriatelor; promovarea creativităţii şi inovaţiei; managementul procesual; obţinerea succeselor cu ajutorul personalului; promovarea creativităţii şi inovaţiei şi desigur responsabilitate pentru dezvoltare durabilă. Marele premiu al concursului este „Zeiţa calităţii”.

Cererile de participare la Concurs şi dosarul pot fi depuse până în data de 1 aprilie 2020, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie.

Similare
RECOMANDĂRI