De la 35 de milioane, la 6: BEM a mai scăzut din valoarea pachetului de acţiuni deţinut la Moldasig
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De la 35 de milioane, la 6: BEM a mai scăzut din valoarea pachetului de acţiuni deţinut la Moldasig

Banca de Economii (BEM), în proces de lichidare, a scos la vânzare, din nou, pachetul de 61.200 de acţiuni deţinut la compania Moldasig.

De această dată, preţul cerut pentru pachet a scăzut la 6,9 milioane de lei, faţă de 7,6 milioane de lei cerut la începutul acestui an, transmite Bizlaw.md.

Faţă de expunerea din decembrie 2019, preţul pachetului a scăzut cu peste 1,6 milioane de lei.

Potrivit informaţiei publicate de BEM, acţiunile vor fi vândute la Bursa de Valori a Moldovei prin licitaţie ”cu strigare” care se va desfăşura, în perioada de expunere 24– 27 februarie.

Preţul unei acţiuni a scăzut la 112,75 lei. Astfel, de această dată, valoarea totală a pachetului este de 6.900.300.

Valorile mobiliare vor fi vândute în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi efectuarea tranzacţiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei.

Începând cu 2018, pachetul de acţiuni deţinut de BEM la Moldasig este scos la licitaţie aproape în fiecare lună, preţul fiind în scădere cu câteva milioane de lei la fiecare nouă expunere.

De exemplu, din ianuarie 2018, când pachetul a fost expus la vânzare la preţul de 35 de milioane de lei (568,48 lei per acţiune), preţul s-a redus de aproape cinci ori.

Similare
RECOMANDĂRI