Vizualizari:

Măsuri pentru sprijinirea spitalelor şi protejarea economiei. Guvernul Franţei a aprobat prime excepţionale pentru personalul medical

Emanuel Macron a anunţat un plan masiv de sprijinire a spitalelor, prime excepţionale pentru personalul medical şi ore suplimentare mai bine plătite. Guvernul Franţei a adoptat 25 de ordonanţe pentru protejarea economiei ca urmare a declarării stării de urgenţă sanitară. În acest moment, în Franţa, sunt peste 25 de mii de cazuri confirmate şi 1331 de decese provocate de infecţia cu noul coronavirus.

Premierul Édouard Philippe a anunţat mai multe măsuri care vor proteja intreprinderile, salariaţii şi persoanele vulnerabile în faţa crizei economice.

Un fond de solidaritate va fi pus la dispoziţia companiilor care au mai puţin de 10 salariaţi şi a căror cifra de afaceri nu depăşeşte un milion de Euro.

De înlesniri vor beneficia şi micro-intreprinderile, cei cu profesii liberale sau cei care lucrează pe cont propriu.

Toate sunt măsuri adoptate după decretarea stării de urgenţă sanitare. de la a doua frază.

Prim-ministrul Franţei:  Scopul acestei legi provizorii este de a ne proteja cetăţenii noştri cât mai bine posibil, începând cu personalul nostru medical care luptă în prima linie. Înţeleg cererile lor şi îi asigur că au prioritate, dacă este vorba despre echipament, protecţie, mijloace de transport pentru bolnavi, cazare temporară sau fonduri. Aceasta este proritatea guvernului.

Guvernul Franţei a mai anunţat creşterea numărului de ore lucrate săptămânal în anumite sectoare economice, cruciale în această perioadă, amânarea de la plata, fără penalizări, a facturilor de apa, electricitate şi căldura pentru intreprinderile aflate în criză.

Cheltuielile legate de şomajul partial voi fi preluate de stat iar cei fără resurse financiare vor fi ajutaţi să treacă peste aceasta criză.

Franţa este în a doua săptămână de izolare, perioada care cel mai probabil va fi prelungită.

Similare
RECOMANDĂRI