Poroşenko, speriat de anunţul lui Putin. El a văzut în mesajul lui o ameninţare pentru Ucraina
Sursa foto:lenta.ru Vizualizari:

Poroşenko, speriat de anunţul lui Putin. El a văzut în mesajul lui o ameninţare pentru Ucraina

Mesajul preşedintelui rus Vladimir Putin către Adunarea Federală şi ptenţialele modificări în constituţia Rusiei reprezintă o ameninţare directă şi riscuri majore pentru Ucraina. Aceasta este declaraţia fostului preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, pe contul său de Twitter.

Potrivit lui Poroshenko, în aceste condiţii, el vede necesitatea de a uni conducerea Ucrainei cu opoziţia pentru a răspunde în mod adecvat provocărilor cu care a început anul 2020. Fostul lider ucrainean a spus că mesajul lui Putin spune că Rusia nu va pune capăt războiului cu Ucraina. "Iar a doua concluzie este că Putin va rămâne la putere pentru totdeauna", a scris Poroshenko.

Fostul preşedinte al Ucrainei consideră că în Rusia nu există guvern, parlament şi toată puterea este în mâinile unei persoane. „Prin urmare, demisiile sau numirile nu mă interesează deloc şi nu ar trebui să mă intereseze”, a adăugat el.

Vladimir Putin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituţiei, cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menţinând în acelaşi timp caracterul prezidenţial al sistemului politic pe care îl conduce de 20 de ani. 

Preşedintele rus Vladimir Putin intenţionează să introducă postul de şef adjunct al Consiliului de Securitate şi să ofere acest post premierului Dmitri Medvedev, care demisionează din funcţia sa.
Similare
RECOMANDĂRI