Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

11 tinere din Republica Moldova, printre care trei minore, au fost salvate de poliţiştii din Grecia de la sclavie sexuală

Fetele erau obligate să aibă până la 80 de clienţi pe zi, în case de toleranţă clandestine, din oraşul Atena. Totul a ieşit la iveală, după ce mama unei victime a sunat la linia fierbinte pentru combaterea traficului de finţe umane şi a anunţat că fiica sa este sechestrată într-un local din Atena.

Una dintre fete avea doar 16 ani atunci când a fost racolată şi dusă în Grecia. Timp de trei ani, fata a fost obligată să lucreze în zece bordeluri deţinute de grupul criminal. Ea era obligată să ofere servicii sexuale la circa 60 de persoane pe zi.

Potrivit anchetatorilor, victimele erau recrutate de către un bărbat din Republica Moldova. El le promitea locuri legale de muncă în Grecia, cu un salariu mare şi condiţii favorabile de trai. Însă odată ajunse în Atena, tinerele erau obligate să se prostitueze. Traficanţii ar fi aranjat şederea fetelor în Grecia, prin căsătorii fictive cu cetăţeni greci.

Victimele erau exploatate sexual conform unui grafic bine stabilit, în două schimburi. Fiecare din fete aveau, pe zi, între 25 şi 80 de clienţi. Serviciile sexuale erau de 10 minute pentru fiecare client care plătea 20 de euro. 

Una dintre victime a avut nevoie de o intervenţie chirugicală, iar după tratament a fost din nou forţată să se prostitueze.

Poliţiştii din Atena au reţinut 15 persoane, printre care un bărbat şi trei femei din Republica Moldova. Capul grupării criminale internaţionale este un albanez de 36 de ani, care administra 10 bordeluri în Grecia. Anchetatorii au făcut 11 percheziţii la domiciliile traficanţilor şi în bordelurile din Atena. O percheziţie s-a făcut şi în Republica Moldova, acasă la suspectul care recruta fetele.

Din cele 11 tinere exploatate sexual, trei au fost repartriate. Celelalte vitctime beneficiază de asistenţa psihologică pe teritoriul statului elen, urmând a fi repatriate mai târziu. Cei 15 suspecti, membrii ai retelei sunt reţinuţi la Procuratura Generală din Atena. Anchetatorii continuă iar investigatiile iar traficanţii riscă detenţie pe viaţă.
Similare
RECOMANDĂRI