Administratoarea unei companii de turism, condamnată la închisoare. A înşelat doi soţi că-i va angaja la lucru în Italia
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Administratoarea unei companii de turism, condamnată la închisoare. A înşelat doi soţi că-i va angaja la lucru în Italia

La solicitarea şi insistenţa procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) o femeie a fost condamnată la 8 ani închisoare pentru că a traficat doi soţi din Republica Moldova.

Femeia are 33 de ani şi ocupa funcţia de administrator al unei companii de turism. Deşi nu deţinea licenţa necesară, aceasta le-a promis la doi soţi că-i angajează la muncă în Italia, în schimbul sumei de 4.000 euro, fapt ce s-a produs în septembrie 2016.

Pentru a achita serviciile, victimele au pus casa lor de locuit în gaj.

Promisiunea inculpatei a fost că le va oferi muncă cu salariu de 650 euro lunar pentru clientă şi de 750 – pentru client, iar cazarea le va fi asigurată de firmă, unde vor încheia contracte de muncă. Munca la care urmau să fie încadraţi era îngrijirea unei persoane în etate – în cazul clientei şi tunsul ierbii şi îngrijirea copacilor – în cazul clientului.

Ajunşi în Italia însă au fost cazaţi într-o încăpere fără geamuri, fără electricitate, iar baie erau nevoiţi să facă cu apă rece. Mai mult decât atât, pentru cele două luni lucrate la angajatorii la care au fost aduşi de „compania de turism din Chişinău”, cei doi soţi au fost plătiţi doar parţial, mai mult simbolic.

Instanţa de judecată a luat în considerare şi probele prezentate de procurori după desfăşurarea percheziţiilor la sediul companiei, dar şi rezultatele operaţiunii unui investigator sub acoperire. Acesta a fost dotat cu aparataj de înregistrare şi a primit acelaşi răspuns de la administratoarea companiei de turism: 2000 euro per persoană pentru ca să le „faciliteze” angajarea în Italia.

Prin urmare, judecătorii au condamnat-o pe inculpată la pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de 8 ani, într-un penitenciar de femei. Suplimentar, după ispăşirea acestei pedepse, inculpata nu va avea voie să lucreze, timp de 5 ani, în domenii care ţin de angajarea persoanelor la muncă. De asemenea, aceasta a fost obligată să le întoarcă victimelor suma de 4.000 euro.
Similare
RECOMANDĂRI