Ani de închisoare pentru patru bărbaţi care au exploatat sexual un copil timp de patru zile. Iniţial, unul a fost achitat, iar doi - amnistiaţi
Vizualizari:

Ani de închisoare pentru patru bărbaţi care au exploatat sexual un copil timp de patru zile. Iniţial, unul a fost achitat, iar doi - amnistiaţi

Procuratura Generală anunţă că a a obţinut pedepse cu închisoarea pentru 4 bărbaţi din capitală, învinuiţi de exploatarea sexuală a unui copil, timp de 4 zile.

Totul a început în vara anului 2015, atunci când inculpaţii au recrutat copila în vârstă de 14 ani, profitând de starea ei social-vulnerabilă. Aceştia i-au promis că o vor angaja în calitate de servitoare într-o saună, însă scopul real era exploatarea ei sexuală în scop comercial şi  necomercial. Astfel, copilul a fost abuzat sexual atât în saună, cât şi într-o locuinţă din capitală.

În această perioadă, copila a fost încuiată într-un apartament din Chişinău, pe parcursul a 2 zile. Ulterior, aceasta a fost eliberată de către oamenii legii, datorită curajului ei să-şi contacteze unchiul, care a apelat la linia fierbinte a autorităţilor competente.

După ce au fost deferiţi justiţiei, în anul 2016, instanţa de judecată l-a achitat pe unul dintre inculpaţi, motivând că fapta lui nu întruneşte elementele infracţiunii. Alţi doi inculpaţi au fost amnistiaţi şi doar unul a fost condamnat real. Procurorii , însă, nu au fost de acord cu pedeapsa pe care au primit-o unii făptaşi, cu atât mai puţin – cu eliberarea de răspundere a altora.

Prin urmare, procurorul Secţiei combaterea traficului de fiinţe umane a Procuraturii Generale a contestat sentinţa. Drept rezultat, în octombrie 2019, Curtea de Apel Chişinău a admis apelul procurorului şi i-a condamnat pe inculpaţi pentru comiterea traficului de fiinţe umane şi traficului de copii, la pedepse cuprinse între 8 şi 15 ani de închisoare.

Aceştia au vârste cuprinse între 28 şi 50 de ani, sunt originari din Hânceşti, Orhei şi Tiraspol, dar erau stabiliţi în Chişinău.

Sentinţa Curţii de Apel este definitivă şi executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiţie. Perioada îndelungată a judecării cauzei se datorează inclusiv comportamentului părţilor în proces.
Similare
RECOMANDĂRI