Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, după ce şi-a rănit mama cu un cuţit
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, după ce şi-a rănit mama cu un cuţit

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care şi-a rănit mama în vârstă de 71 de ani cu cuţitul, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

În 2018 instanţa de judecată a instituit împotriva feciorului agresiv o ordonanţă de protecţie, prin care agresorul nu avea voie, timp de 3 luni, să se apropie mai mult de 200 de metri de apartamentul în care locuiau împreună în Chişinău ori să o contacteze pe victimă. De asemenea, acesta a fost obligat să urmeze un curs de consiliere psihologică, oferit gratuit de către o organizaţie neguvernamentală.

Agresorul însă a ignorat ordonanţa de protecţie şi a intrat în locuinţa victimei de patru ori, chiar dacă mama nu i-a permis să intre. Făptaşul a avut un comportament agresiv, fiind necesară intervenţia poliţiei. Mai mult decât atât, în unul din aceste cazuri de încălcare a interdicţiei de apropiere de casă, acesta în mod intenţionat şi-a rănit mama cu cuţitul, astfel încât aceasta a fost transportată de urgenţă la spital, pentru îngrijiri medicale.

Pentru aceste fapte, în vara acestui an, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Chişinău, dar executarea pedepsei i-a fost suspendată condiţionat, însemnând că acesta se putea afla la libertate. Procurorii, însă, au considerat această pedeapsă este prea blândă şi au contestat hotărârea judecătorească. Drept rezultat, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe feciorul mamei agresate la ispăşirea pedepsei cu închisoarea în penitenciar, pentru un termen de 3 ani şi 6 luni.
Similare
RECOMANDĂRI