Directorul adjunct al CNAMUP a fost reţinut în dosarul ambulanţelor. Ar fi întors unui agent economic banii plătiţi pentru penalităţi
Sursa foto:noi.md Vizualizari:

Directorul adjunct al CNAMUP a fost reţinut în dosarul ambulanţelor. Ar fi întors unui agent economic banii plătiţi pentru penalităţi

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, operate de CNA şi PA la Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), dar şi în alte locaţii, a fost reţinut directorul adjunct al CNAMUP, alte persoane fiind escortate pentru audieri.

Anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP şi a unuia din adjuncţii săi în returnarea către agentul economic câştigător a unei sume de peste 2 milioane de lei.

Aceşti bani ar fi constituit penalităţile aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicaţii, ar fi fost restituiţi. Potrivit anchetatorilor, această sumă constituie prejudiciul cauzat statului în urma achiziţionării a 69 de ambulanţe.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.
Similare
RECOMANDĂRI