Doi cetăţeni din Federaţia Rusă şi Ucraina sunt cercetaţi penal pentru deţinerea actelor oficiale false
Sursa foto:http://www.border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni din Federaţia Rusă şi Ucraina sunt cercetaţi penal pentru deţinerea actelor oficiale false

Poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări penale pe numele a doi cetăţeni din Federaţia Rusă şi Ucraina, pentru deţinerea actelor oficiale false. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere Aeroportul Internaţional Chişinău şi Giurgiuleşti-Galaţi.

În fluxul de călători ai rutei Krasnodar-Chişinău, poliţiştii de frontieră au observat un bărbat de 23 de ani, care deşi s-a legitimat în baza paşaportului rusesc, nu cunoştea limba statului respectiv, dar nici nu şi-a putut justifica vizita în Republica Moldova.

Pentru a exclude orice bănuieli, tânărul a fost supus unui control suplimentar. Oamenii legii au depistat o carte de identitate şi un permis de conducere, ambele ar fi fost eliberate de autorităţile române pe numele unei persoane străine. Totodată, la cercetarea minuţioasă a documentelor cu tehnica din dotare, s-a constatat prezenţa unor elemente de falsificare.

La fel, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Giurgiuleşti-Galaţi au identificat un bărbat cu dublă cetăţenie, a Ucrainei şi a României, care a prezentat la controlul de frontieră permisul de conducere falsificat. Trecerea frontierei i-a fost permisă doar în calitate de pasager.

Toate actele falsifcate au fost ridicate şi urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Persoanele riscă o amendă de până la 32.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI