Doi poliţişti din Taraclia, reţinuţi. Ar fi cerut bani de la un localnic, pentru a nu transmite mai departe materialele despre o infracţiune
Vizualizari:

Doi poliţişti din Taraclia, reţinuţi. Ar fi cerut bani de la un localnic, pentru a nu transmite mai departe materialele despre o infracţiune

Doi poliţişti ai Inspectoratului de poliţie din Taraclia au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupţie. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins bani de la un localnic pentru a nu-l trage la răspundere pentru comiterea actelor de huliganism.

Potrivit denunţătorului, poliţiştii i-ar fi cerut 3000 de lei, iar în schimb i-ar fi promis că nu vor transmite organului de urmărire penală materialele referitoare la documentarea actelor de huliganism în care acesta ar fi fost implicat. Denunţătorul a mai precizat că suma cerută urma să fie împărţită între poliţişti şi alte persoane, neidentificate deocamdată.

Reţinerea a avut loc în faţa Primăriei din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, ambii poliţişti fiind reţinuţi pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 324 cod penal – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 10 ani de închisoare, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.
Similare
RECOMANDĂRI