Percheziţii la un grup criminal din domeniul imobiliar din Chişinău: contabilitate dublă, abuz de serviciu şi salarii în plic
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Percheziţii la un grup criminal din domeniul imobiliar din Chişinău: contabilitate dublă, abuz de serviciu şi salarii în plic

Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii la o companie imobiliară din Chişinău, la domiciliile şi în automobilele membrilor grupului criminal organizat, pe faptul abuzului de serviciu şi evaziunii fiscale, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Au fost ridicate mijloace băneşti, documente, telefoane, înscrisuri şi suporturi electronice. În aceste clipe, percheziţiile continuă.

Pe faptele grupului criminal au fost făcute denunţuri şi au fost depuse plângeri. Urmărirea penală a fost pornită de către procurorii PCCOCS la data de 15 octombrie 2019, în rezultatul investigaţiilor efectuate de ofiţerii de investigaţie ai MAI, informaţiilor apărute în mass-media, denunţurilor scrise de actuali şi foşti angajaţi ai unei companii care activează în domeniul imobiliar, dar şi în urma plângerilor depuse de un număr de persoane, care au avut relaţii comerciale cu compania imobiliară.

Astfel, în perioada anilor 2018 – 2019, grupul criminal a organizat o schemă ilegală, prin care a prejudiciat bugetul de stat şi persoane fizice. Schema criminală consta în achitarea salariului în plic angajaţilor, tăinuirea de contabilitatea întreprinderii a tuturor tranzacţiilor efectuate în domeniul imobiliar şi utilizarea mijloacelor băneşti primite de la persoane fizice în calitate de arvună în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, ceea ce le-a adus prejudicii ultimilor.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale va reveni cu detalii, în limita legii, după efectuarea acţiunilor de urmărire penală.
Similare
RECOMANDĂRI