Tehnician auto, ajuns pe banca acuzaţilor pentru comercializare de droguri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tehnician auto, ajuns pe banca acuzaţilor pentru comercializare de droguri

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală şi a trimis în instanţa de judecată dosarul de învinuire a membrului unui grup criminal pentru circulaţie ilegală a drogurilor sintetice de tip alfa-PVP („sare”), drogurilor de tip „mephedrone”, dar şi a psihotropelor de tip amfetamină

Inculpatul este un bărbat din Chişinău, cu vârsta de 20 de ani, care lucra ca tehnician auto. Acesta este învinuit de procurori că a participat, în calitate de autor, la circulaţia ilegală de droguri, în proporţii deosebit de mari, ca membru al unui grup criminal organizat, pe parcursul anului 2019. Lumea drogurilor, însă, îi este cunoscută încă şase ani în urmă, atunci când a început să consume droguri de tip marijuana.

Anul trecut, acesta şi-a asumat un alt rol: a devenit „curier” al unui grup criminal organizat, după ce a reluat legătura cu o veche cunoştinţă, care activa în aceeaşi calitate de operator al unui magazin online de vânzare a drogurilor. Astfel, novicele repartiza drogurile şi psihotropele de tip amfetamină în pacheţele şi le depozita în ascunzişuri cu locaţie exactă. Ulterior, acesta determina locaţiile drogurilor depozitate prin programe conectate la internet şi le trimitea datele administratorilor unor canale de vânzare a drogurilor pe internet, care la rândul lor vindeau marfa clienţilor. Pentru fiecare pacheţel distribuit în ascunzişurile raportate, inculpatul era remunerat electronic cu a câte 50 de lei, în criptovalută Bitcoin, săptămânal, astfel încât contactul fizic între organizator şi curier era exclus în totalitate. Zilnic, acesta distribuia aproximativ 30 de pacheţele cu droguri. Prin urmare, la sfârşitul anului trecut, acesta a fost reţinut, plasat în arest, iar acum dosarul de învinuire i-a fost trimis în judecată de către procurorii PCCOCS şi urmează ca instanţa să se pronunţe.

Pentru fapta de care bărbatul este învinuit de către procurori, legea penală prevede pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani. La această etapă, un alt membru al grupării  este anunţat în căutare.
 
Similare
RECOMANDĂRI