Un cetăţean al Ucrainei a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Se afla în căutare internaţională de patru ani
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean al Ucrainei a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Se afla în căutare internaţională de patru ani

Poliţiştii de frontieră au documentat un cetăţean al Ucrainei după ce s-a prezentat la linia de control pe direcţia intrare în Republica Moldova. Tânărul de doar 25 de ani este dat în căutare internaţională pentru tortură, violenţă şi alte infracţiuni săvârşite pe teritoriul ţării de origine.

Incidentul a vut loc ieri, după aterizarea rutei aeriene Istanbul – Moscova cu escală în Chişinău. Aflat printre pasageri, ucraineanul a oferit actul de călătorie pentru a i se autoriza trecerea frontierei de stat. În timpul verificărilor, s-a constatat că tânărul figurează în căutare internaţională cu scop de arest şi extradare de către BNC Interpol Kiev. Acesta a reuşit să fie fugar aproape patru ani.

Cetăţeanul a săvârşit infracţiuni precum tortură, satisfacţie violentă a dorinţei sexuale, importul, fabricarea, vânzarea sau distribuirea articolelor pornografice.

În acest sens, s-a întocmit proces verbal de constatare, după care persoana a fost plasată în izolatorul de detenţie preventivă. Poliţiştii de frontieră au transmis toate datele către Procuratura Generală pentru efectuarea procedurilor necesare de documentare şi extrădarea ulterioară către autorităţile de drept din Ucraina.

Similare
RECOMANDĂRI