Un membru al unui grup infracţional care a traficat persoane în Grecia a fost trimis în judecată
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Un membru al unui grup infracţional care a traficat persoane în Grecia a fost trimis în judecată

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au trimis în instanţa de judecată dosarul de învinuire a unui bărbat pentru trei episoade de traficare a cetăţenilor Republicii Moldova (inclusiv a unei adolescente) în Atena, Grecia, în scop de exploatare sexuală comercială. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpatul este plasat în arest.

Cetăţeanul moldovean are vârsta de 25 de ani şi este învinuit de procurori de trafic de fiinţe umane şi trafic de copii, comise în cadrul unui grup infracţional organizat. Pentru faptele comise, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 20 de ani sau chiar detenţie pe viaţă, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Amintim că în octombrie 2019, în cadrul acestui dosar, procurorii PCCOCS au fost parte a unei operaţiuni internaţionale, care a anihilat un grup criminal organizat internaţional, organizat şi condus de persoane de origine albaneză, în care activau şi cetăţeni ai Germaniei, Greciei, dar şi ai Republicii Moldova.

Reieşind din caracterul complex al investigaţiilor, urmărirea penală continuă, iar recent au fost repatriate alte două victime, care în prezent beneficiază de asistenţa necesară din partea autorităţilor.
Similare
RECOMANDĂRI