Vameşii de la Leuşeni au depistat tutun, armă, produse electronice şi alte mărfuri nedeclarate
Sursa foto:https://customs.gov.md Vizualizari:

Vameşii de la Leuşeni au depistat tutun, armă, produse electronice şi alte mărfuri nedeclarate

Funcţionarii postului vamal Leuşeni au prevenit cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri, patru dintre care au fost înregistrate pe sensul de intrare în ţară. Printre loturile reţinute se numără tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartuşe, tablete electronice şi camere web, precum şi produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit, nedeclarate organului vamal în vederea eschivării de la achitarea plăţilor corespunzătoare.

În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de tutun pentru narghilea fără acte de provenienţă, depistat, la ieşire din ţară într-un autocar de pe ruta neregulată Chişinău–Satul Mare (România). Ca urmare a controlului fizic al mijlocului de transport, funcţionarii vamali au ridicat 232 kg de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat printre bagajele pasagerilor, în genţi şi cutii.

Cea de-a doua reţinere a fost semnalată la intrare în ţară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezenţa unui obiect suspect în valiza unui cetăţean moldovean în vârstă de 32 de ani. În urma verificărilor, vameşii au depistat un pistol cu gaz „Trade Mark” şi 60 de cartuşe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerinţele legale.

Tot în cadrul controlului fizic al unui microbuz, care transporta colete din Germania, au fost depistate produse cosmetice de parfumerie şi igienă personală, având marcajele unui brand de lux, fără acte de provenienţă.

În alte două cazuri, angajaţii postului vamal Leuşeni au reţinut 93 de camere web şi 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost reţinute şi transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi sancţionării persoanelor implicate conform legislaţiei în vigoare.

Similare
RECOMANDĂRI