Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte marţi seară. Surse: Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor urmează să îşi depună demisiile

Marţi se joacă viitorul PSD. Este aşteptată demisia Vioricăi Dăncilă şi a întregii conduceri. Deciziile vor fi oficializate în Comitetul Executiv programat pentru marţi seară. Liderii social democraţi şi-au împărţit deja funcţiile în conducerea interimară. Surse din partid spun că Vioricăi Dăncilă i s-au oferit şefia organizaţiei de femei şi un loc eligibil la parlamentarele de anul viitor.

Marcel Ciolacu şi-a chemat din nou, marţi dimineaţă,  apropiaţii la biroul lui din Camera Deputaţilor, după ce luni a avut deja o discuţie cu Viorica Dăncilă şi a convins-o pe aceasta să facă un pas înapoi şi i-a oferit în schimbul acestui mandat pe care îl va pune pe masă în Comitetul Executiv un post de senator la alegerile parlamentare de anul viitor şi în afară de asta va conduce şi organizaţia de femei, pe care a condus-o şi înainte să fie premierul României.

Ce mai mare problemă a grupului Ciolacu sunt cei doi din partid - Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor, secretarul general şi preşedintele executiv al partidului. Dacă Eugen Teodorovici le-a spus clar că nu demisionează, în această dimineaţă, Marcel Ciolacu l-a chemat la Parlament şi pe Mihai Fifor cu care a discutat. Potrivit surselor TVR, Marcel Ciolacu l-a convins pe Mihai Fifor să demisioneze în cadrul Comitetului Executiv.

Marcel Ciolacu a discutat luni seară cu liderii organizaţiilor din ţară, a discutat cu aceştia şi au luat în calcul ca Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor să fie excluşi din partid dacă nu sunt de acord să demisioneze.

Teama cea mare a celor din grupul lui Marcel Ciolacu este că Eugen Teodorovici, cel care are funcţia a doua în partid ar putea să preia şefia interimară a partidului până când va fi organizat un Congres.

Marţi seară, vor veni la  Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat toţi liderii din teritoriu, la ora 18.30 când este programată şedinţa.

Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor îţi vor depune demisia, însă rămâne de văzut dacă Eugen Teodorovici va fi convins să îşi dea demisia sau va fi executat în cadrul acestei şedinţe, a transmis pentru Telejurnal, Ionuţ Gheorghe.

Similare
RECOMANDĂRI