Fracţiunile PAS şi PPDA vor solicita chemarea în plen a ministrului Economiei şi a directorului Moldova Gaz pentru explicaţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fracţiunile PAS şi PPDA vor solicita chemarea în plen a ministrului Economiei şi a directorului Moldova Gaz pentru explicaţii

Deputatul Alexandru Slusari spune că fracţiunea ACUM şi cea a Platformei DA va solicita azi chemarea în plen a ministrului Economiei şi a directorului Moldova Gaz pentru a oferi explicaţii în privinţa aprovizionării Republicii Moldova cu gazele naturale după 1 ianuarie 2020.

Potrivit preşedintelui fracţiunii PPDA, pe de o parte, preşedinte Igor Dodon asigură populaţia ţării că indiferent de relaţiile între Rusia şi Ucraina pe subiectul tranzitului, Republica Moldova va primi şi după 1 ianuarie 2020 gaz de la Federaţia Rusă şii numeşte trei modalităţi de furnizare.

Pe de altă parte, spune Slusari, Guvernul Dodon ieri subit a votat pentru iniţierea negocierilor cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru obţinerea unui credit de urgenţă în vederea procurării unor cantităţi de gaze naturale din Ucraina sau UE.

„Păi unde este adevărul? De unde vine aceasta urgenţă, dacă pănă acum era totul ok în raport cu Federaţia Rusă? Plus apare întrebare care ar fi condiţiile acestui credit de urgenţă şi care ar fi preţul gazului procurat iarnă?”, se întreabă deputatul. 

Similare
RECOMANDĂRI