Guvernul Sandu a meritat să fie demis? Cum răspunde Ion Chicu
Sursa foto:cotidianul.md Vizualizari:

Guvernul Sandu a meritat să fie demis? Cum răspunde Ion Chicu

Premierul Ion Chicu spune că orice guvern merită să fie demis atunci când nu are rezultate. Iar cauzele din care a căzut Guvernul Maia Sandu sunt foarte clare.

„Cauzele sunt foarte clare: a încercat să submineze puterea legislativă. A încercat să forţeze nota, să ignore un Parlamnet perfect funcţional. O persoană a încercat să elimine din ecuaţie Parlamentul Republicii Moldova, care reprezintă poporul”, a declarat premierul la emisiunea Puterea a patra de la N4.

Potrivit lui Chicu, această încercare i-a jucat festa Guvernului Sandu şi a meritat să fie demis în urma acestui pas nechibzuit.

Dacă nu-şi asuma răspunderea pe Legea Procuraturii, prim-ministrul este de părere că Guvernul Sandu pica pe probleme sociale şi economice.

„Responsabilitatea guvernului învestit aparţine politicului, deputaţilor. Dacă lucrurile n-aveau să se schimbe, ele evoluau total geşit, eu cred că aveau să apară întrebări în Parlament către guvernul respectiv. Aceste întrebări este firesc să apară în orice guvern”, mai spune Ion Chicu.
 
Premierul a mai menţionat că nu a vorbit cu Maia Sandu după ultimele evenimente, dar ar fi vrut să-i mulţumească pentru activitatea ei.
Similare
RECOMANDĂRI