Igor Munteanu: Comisia economie, buget, finanţe şi-a îndeplinit onorabil competenţele
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Munteanu: Comisia economie, buget, finanţe şi-a îndeplinit onorabil competenţele

Comsia economie, buget, finanţe şi-a îndeplinit onorabil competenţele. Afirmaţia aparţine deputatului Igor Munteanu care a prezentat raportul de activitate pentru cele 5 luni în care a activat ca preşedinte a Comsiei economie, buget, finanţe. Deputatul a menţionat că la şedinţa Parlamentului va exista o reconfigurare radicală a comisiilor parlamentare, iar Comisia economie, buget, finanţe va fi preluată de alte forţe politice.

Potrivit lui Igor Munteanu, în timpul mandatului său ca preşedinte, Comisia economie, buget, finanţe, s-a întrunit în 19 şedinţe, unde au fost prezentate 53 de rapoarte, a elaborat 14 proiecte de legi şi a avizat alte 32 de proiecte de legi şi au fost adoptate 6 decizii de competenţa comisiei.

Printre realizările comisiei, Igor Munteanu a enumerat adoptarea legil rectificărilor la  bugetu de stat, politica fiscală, modificarea Codului Fiscal în scopul excluderii magazinmelor de tip Duty-free în Transnistria şi în regimul vamal la intrarea îân Republica Moldova.

„Cea mai vizibilă acţiune pe care am înscris-o în registrul nostru de activităţi este ancheta parlamentară în care au fost investigate concesionările şi privatizările unor proprietăţi publice în perioada 2013 - 2019”, a spus Igor Munteanu.

Deputatul a menţionat că, în cadrul anchetelor Comsiei economie, buget, finanţe, a fost investigat modul în care au fost privatizate Aeroportul Chişinău, Compania AIR Moldova, gările şi staţiile auto şi CTC Tutun.

„Munca comisiei de anchetă nu a fost simplă. Ne-am lovit de o rezistenţă crâncenă din partea foştilor demnitari implicaţi în aceste scheme şi privatizări dubioase”, a menţionat deputatul.

Igor Munteanu a menţionat şi câteva dintre restanţele Comsiei.

„Nu am reuşit să rezolvăm gravele probleme din mediul de afaceri private, iar demonopolizarea economiei naţionale s-a blocat în cel mai critic punct al său. Nu am reuşit să adoptăm proiectele de lege cu privire la veterani şi ne-am ciocnit cu un boicot la discutarea legii finanţelor publice locale, boicot organizat de câteva fracţiuni care au format acum o coaliţie politică”, a spus Igor Munteanu.

Amintim că blocul ACUM rămâne fără preşedinţia a trei comisii parlamentare:
 

Blocul ACUM pierde preşedinţia a 3 comisii permanente din Legislativ. PSRM şi PD - câştigă câte una

Similare
RECOMANDĂRI