Ion Chicu: „În 2020, transformăm Republica Moldova într-un şantier imens”
Vizualizari:

Ion Chicu: „În 2020, transformăm Republica Moldova într-un şantier imens”

Premierul Ion Chicu a participat în dimineaţa zilei de astăzi la şedinţa comună cu preşedintele Igor Dodon, şi preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. În cadrul întâlnirii s-au discutat mai multe subiecte, printre care planurile de reconstrucţie a drumurilor din ţară, elaborarea unei agende de vizite pe plan extern, organizarea vizitelor în teritoriu şi aprobarea bugetelor pentru anul viitor.

În cadrul conferinţei de după întâlnire, prim-ministrul Ion Chicu a anunţat despre faptul că se lucrează intens în vederea continuării proiectelor de infrastructură şi de atragere a investiţiilor necesare reconstrucţiei a peste o mie de kilometri de drumuri, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest sens, premierul a estimat faptul că în anul 2020 se va încerca repararea a circa 1400 de kilometri de drumuri pe cele mai importante tronsoane din Republica Moldova. Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la aproximativ 1,4 miliarde de euro.
 

„Anul viitor vom transforma ţara într-un şantier imens. Suntem un Guvern care construieşte, iar scopul nostru este să făurim, nu să distrugem şi să scindăm”, a declarat Ion Chicu.
 

În continuare, premierul a anunţat că săptămânal va avea vizite în teritoriu pentru a fi conectat la situaţia în fiecare zonă a Moldovei şi pentru a afla problemele oamenilor din prima sursă.
 

Prim-ministrul a mai menţionat că prioritar pentru săptămâna curentă este aprobarea proiectelor bugetar-fiscale.
 

„Nu ne putem permite să intrăm în sărbătorile de iarnă fără bugete aprobate. Se va lucra intens şi în cadrul comisiilor parlamentare, astfel încât pe 20 decembrie să avem deja bugetele aprobate pentru anul 2020”, a mai adăugat Ion Chicu.

Similare
RECOMANDĂRI