La şedinţa biroului permanent al Parlamentului, PD şi PSRM au respins moţiunea împotriva ministrului Apărării
Sursa foto:noi.md Vizualizari:

La şedinţa biroului permanent al Parlamentului, PD şi PSRM au respins moţiunea împotriva ministrului Apărării

Preşedintele fracţiunii PPDA din Parlament, Alexandru Slusari, a anunţat că la şedinţa de astăzi a biroului permanent al Parlamentului, socialiştii şi democraţii au respins mai multe proiecte, printre care şi moţiunea împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, înaintată de Blocul ACUM.

Potrivit lui Slusari, PSRM şi PD a respins includerea în ordinea de zi a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă pentru investigarea circumstanţelor lichidării celor trei bănci devalizate, recomandare care se conţine în Raportul Comisiei pentru furtul miliardului.

„Cred că deja se vede cine şi ce doreşte pe subiectul jafului bancar”, a comentat deputatul pe o reţea de socializare.

De asemenea, socialiştii şi democraţii au respins proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Mai mult decât atât, cinci socialişti şi democratul Dumitru Diacov au votat inadmisibilitatea moţiunii de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc.

Alexandru Slusari spune că deputaţii au motivat că moţiunea are un caracter individual şi nu vizează politicile ministerului.

„Pavel Filip a plecat de la şedinţă, iar Monica Babuc nu a susţinut respingerea moţiunii”, se arată în postarea deputatului PPDA.

TVR MOLDOVA aminteşte că la sfârşitul lunii noiembrie, Blocul ACUM a depus o moţiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, pe care îl acuză că simpatizează separatiştii din Donbas. La baza moţiunii stă o înregistrare, postată acum două săptămâni pe o reţea socială de jurnalistul TVR MOLDOVA Vasile Munteanu.

Similare
RECOMANDĂRI