Lilian Carp comentează proiectul PSRM privind informaţiile în „limba moldovenească” şi rusă pe ambalajele medicamentelor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lilian Carp comentează proiectul PSRM privind informaţiile în „limba moldovenească” şi rusă pe ambalajele medicamentelor

Deputatul ACUM Lilian Carp spune că prin proiectul PSRM care se referă la obligativitatea informaţiilor în limba rusă pe ambalajele medicamentelor, preşedintele Igor Dodon urmăreşte să atragă simpatia vorbitorilor de limbă rusă.

„Dodon urmăreşte să atragă simpatia vorbitorilor de limba rusă. Să nu uităm că Şor muşcă puţin din electoratul lui Dodon. Parcă este absurd să vii să ceri câteva proiecte care sunt mai vechi. S-a încercat şi în legislativul precedent. Limba română este limba oficială şi toată lumea este binevenită să o înveţe”, a declarat Lilian Carp în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Vitalie Marinuţa, fost ministru al Apărării, secretar al Partidului Verde Ecologist, spune că şansele Rusiei să transforme Republica Moldova într-o gubernie cresc.

 „Şansele PSRM şi ale lui Dodon, dar în general ale Rusiei, pentru a transforma Republica Moldova într-o gubernie şi mai apropiată de Federaţia Rusă cresc. Eu cred că acest plan al lui Dodon nu se se gândeşte la Condriţa, în Preşedinţie, ci undeva la Kremlin. Cunosc foarte bine că Rusia planifică şi gândeşte strategic, nu într-un an, doi sau trei, dar în zeci de decenii”.

Preşedintele Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a declarat că alegerile locale din Chişinău au demonstrat că socialiştii trebuiau să devină foarte ordocşi şi să scape câteva cuvinte în limba română pentru ca să câştige în acel scrutin: „După acelaşi model, Dodon va încerca, în mod mincinos, să câştige alegerile prezidenţiale. Capul nu-i la Dodon, este la Moscova”, mai spune Valeriu Munteanu.

Amintim că deputaţii PSRM au elaborat un proiect de lege prin care vor ca toate medicamentele de pe piaţa Republicii Moldova să conţină pe ambalaj informaţii în limba „moldovenească” şi în limba rusă. 
Similare
RECOMANDĂRI