Premierul îşi motivează prima vizită în Federaţia Rusă: Noi avem relaţii speciale cu această ţară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premierul îşi motivează prima vizită în Federaţia Rusă: Noi avem relaţii speciale cu această ţară

Premierul Ion Chicu a explicat în cadrul unei emisiuni televizate de ce a ales să meargă în prima sa vizită oficială în calitate de prim-ministru la Moscova, Federaţia Rusă. Potrivit lui, de acolo a venit prima invitaţie, dar şi prima felicitare pentru învestirea noului Guvern de la Chişinău.

„Am mers la Moscova pentru că de acolo a venit prima invitaţie şi prima felicitare şi acolo avem cel mai mare deficit de comunicare acumulat în ultimii şapte ani. A fost prima întrevedere bilaterală dintre prim-miniştrii Republicii Moldova şi Rusia”, a menţionat Ion Chicu la emisiunea Puterea a patra de la N4.

Premierul spune că noi avem relaţii speciale cu această ţară pe mai multe domenii inclusiv cel economic, cultural şi umanitar.

„Lipsa de comunicare timp de şapte ani înseamnă un dezastru în relaţie. Noi am încercat să restabilim acest diaolg. Imediat după asta am fost la Londra, voi merge şi la Kiev, şi la Bucureşti”, a punctat prim-ministrul.

Cât despre rezultatele alegerilor prezidenţiale din ţara vecină - România, Ion Chicu a preferat să nu comenteze direct subiectul, menţionând că dacă cetăţenii au decis că persoana respectivă merită înseamnă că asta e decizia corectă.

Amintim că după vizita de la Moscova, care s-a încheiat pe 20 noiembrie, premierul a anunţat că a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Gazprom privind diminuarea preţului la gaze naturale, de la 1 ianuarie 2020. Cu toate acestea, mai mulţi experţi şi politicieni spun că de fapt, ieftinirea preţului la gaze nu este meritul premierului.

Tot după acea vizită, Ion Chicu a anunţat că Rusia urmează să ofere R. Moldova un credit de 500 de milioane de dolari. 

Vedeţi şi:

Dionis Cenuşă, despre creditul de 500 de mln. de dolari: Rusia nu oferă credite care să nu conţină costuri politice

Brînzan, despre rezultatele premierului la Moscova: Preţul la gazul rusesc oricum urma să se micşoreze

Similare
RECOMANDĂRI