Coronavirus România. Autorităţile anunţă al 12-lea deces
Vizualizari:

Coronavirus România. Autorităţile anunţă al 12-lea deces

Douăsprezece persoane au murit în România din cauza coronavirusului, potrivit unui bilanţ de ultimă oră anunţat marţi seara de autorităţi.

Primele decese au început să apară duminică duminică, 22 martie 2020. Aşadar, în trei zile au murit 12 oameni în România din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Duminică au fost anunţate trei decese, luni s-au dublat şi au fost anunţate încă patru, iar marţi autorităţile au anunţat trei decese: unul dimineaţă, două în cursul după-amiezii şi două seara.

Este vorba despre o femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat marţi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Celălalt deces anunţat în cursul serii de marţi este un bărbat de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. şi a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.

În total, până marţi seara, 24 martie 2020, au fost confirmate 794 de cazuri de Covid-19 în România.

Grupul pentru Comunicare Strategică menţionează că, dintr-o eroare de raportare, un deces anterior, comunicat cu numărul 11, fusese deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de luni, 23 martie a.c.

Similare
RECOMANDĂRI