România: Cetăţenii pot ieşi din case după ora 22:00 doar pentru un motiv întemeiat şi cu o declaraţie pe propria răspundere.
Vizualizari:

România: Cetăţenii pot ieşi din case după ora 22:00 doar pentru un motiv întemeiat şi cu o declaraţie pe propria răspundere.

La ora 22:00 a intrat în vigoare prevederea ordonanţei militare nr. 2, anunţată sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, prin care sunt impuse restricţii de circulaţie în timpul nopţii, relatează Ştirile TVR.ro.

Astfel, persoanele care ies din casă în intervalul 22:00 - 6:00 trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere sau o adeverinţă de la angajator.

Declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaraţiei aprobate de autorităţi.

Orice român care iese din casă în intervalul orar 22:00 - 6:00 trebuie să aibă la el cartea de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere completată.

Ambele documente trebuie prezentate poliţiştilor, poliţiştilor locali sau jandarmilor atunci când legitimează o persoană.

„Reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate) la momentul legitimării persoanei”, anunţă autorităţile.

Potrivit Ordonanţei Militare nr. 2 din 21 martie, obligaţia completării declaraţiei pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie (luni).

Similare
RECOMANDĂRI