VIDEO. Iaşi: Transportul în comun a fost suspendat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Iaşi: Transportul în comun a fost suspendat

Primăria Municipiului Iaşi a luat măsuri suplimentare de restricţionare a transportului public. Din cauza epidemiei de coronavirus, transportul în comun din oraş este suspendat. Măsurile intră în vigoare de astăzi, 25 martie 2020, relatează sturiletvr.ro.

Doar cadrele medicale, farmaciştii, poliţiştii, militarii şi voluntarii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun. Toţi trebuie să se legitimeze la urcare şi să poate măşti şi mănuşi de unică folosinţă.

Numărul de călători nu trebuie să fie niciodată mai mare decât scaunele din autobuz sau tramvai.

 

Vor mai putea folosi transportul local şi persoanele bolnave cronic care se duc la medic şi prezintă o adeverinţă pe proprie răspundere în acest sens.

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimaţiei de serviciu sau a unei adeverinţe eliberate de angajatorii enumeraţi mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepţie constituie toţi angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai Poliţiei Locale Iaşi, care vor utiliza aceeaşi modalitate de identificare”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iaşului.

Reprezentanţii Primăriei mai spun că pentru toate societăţile comerciale de pe raza municipiului care îşi vor continua activitate vor putea fi organizate curse speciale dedicate angajaţilor acestora pe baza unui contract încheiat între Compania de Transport Public din Iaşi, pe baza tichetelor de călătorie sau de abonament.

Pentru a putea avea acces în mijlocul de transport, toate aceste categorii de persoane sunt obligate să folosească mănuşi de protecţie de unică folosinţă şi mască de protecţie pentru căile respiratorii, iar mijloacele de transport în comun nu pot fi utilizate decât în limita locurilor pe scaune.

Similare
RECOMANDĂRI