Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

ATENŢIE, HOŢI DE BUZUNARE! Un bărbat din Ialoveni, reţinut de poliţişti pentru pungăşie

O locuitoare a capitalei, în vârstă de 52 de ani, a devenit victima unui hoţ de buzunare în timp ce se deplasa cu microbuzul de pe ruta 190. Potrivit acesteia, din geantă i-a fost sustras portmoneul în care se aflau bani, actele personale şi alte bunuri materiale. Lipsa portmoneului a depistat-o pe str. Columna, unde imediat a şi anunţat poliţia.

Astfel, angajaţii Secţiei combaterea infracţiunilor în locuri publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, care permanent sunt implicaţi la combaterea pungăşiilor, pe urme fierbinţi, în urma măsurilor întreprinse au reţinut suspectul în comiterea infracţiunii. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 de ani, originat din r. Ialoveni, anterior judecat, pentru infracţiuni similare.

Ulterior în urma percheziţiilor corporale poliţiştii au depistat portmoneul, care ulterior a fost returnat victimei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi cercetat penal pentru pungăşie, care conform legislaţiei penale se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Poliţia Capitalei reiterează şi recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

-Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

-Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Similare
RECOMANDĂRI